Moje sladké tajemství

Risotto zafferano (šafránové rizoto)

Suroviny:

rýže (ideálně Arborio na rizoto)

1–2 g kvalitního šafránu

1 l kuřecího vývaru

1 dl bílého suchého vína

100 g parmazánu

1 střední cibule

máslo

sůl, pepř

Postup:

Nasypeme šafrán do 0,5 dl vody a necháme chvíli odstát. Na másle krátce osmahneme cibulku. Jakmile zesklovatí, přidáme rýži a krátce opečeme. Přidáme malé množství vývaru s vínem a necháme za stálého míchaní vyvařit. Přidáme vodu se šafránem, pepř a špetku soli.

Postup s vývarem opakujeme stále dokola, dokud není rýže měkká. Jakmile rýže dosáhne požadované měkkosti, odstavíme hrnec z plotny. Vmícháme dvě lžíce másla a nastrouhaný parmazán.

Tip!

Pokud se vám nechce kupovat šafrán, postačí vám šafránová pasta, která má rovněž silnou chuť, a výsledný pokrm bude stejně výborný.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden