Řízky z uzeného hovězího jazyka

Vyzkoušejte lahodnou delikatesu z hovězího jazyka.

Suroviny na 4 porce:

800 g uzeného hovězího jazyka

10 kuliček černého pepře

8 kuliček nového koření

2 bobkové listy

3 stroužky česneku

sůl, olej na smažení

klasický trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka

Postup:

Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat.Vaříme do měkka, což je asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.

reklama
reklama

Komentáře