Rizoto na víně

Máte rádi klasické rizoto? A co takhle si ho ozvláštnit dobrým vínem?

Suroviny na 2 porce:

250 g italské rýže typu Carnaroli nebo Arborio

0,6 l kuřecího vývaru

čerstvý tymián

rozmarýn

3 l červeného vína

1 červená cibule

kousek másla

strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano

trocha olivového oleje

Postup:

Osmahneme na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tymián a rozmarýn. K zezlátlé cibuli přidáme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Rýži zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Poté do rýže postupně přiléváme horký vývar a průběžně mícháme a necháváme vstřebat. Rýže se takto vaří 18–20 minut. Podáváme s kouskem másla a zamíchaným sýrem.

Příprava: 40 min.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden