Rizoto s čerstvým špenátem

Recept na vynikající špenátové rizoto, které zvládne připravit i kuchařský začátečník.

Příprava: 40 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 22 Kč

Suroviny na 4 porce

- 4 velké hrsti umytých lístků čerstvého špenátu

- 270 g hnědé nebo bílé rýže

- 1 lžíce oleje

- 50 g másla

- 2 cibule

- 850 ml zeleninového vývaru

- 150 ml bílého vína

- 60 g nastrouhaného parmezánu

Postup

1. V pánvi rozehřejte olej s máslem a orestujte nasekanou cibuli. Přidejte rýži a minutu míchejte. Podlijte vínem a nechte ho vsáknout. Rýži zalijte vývarem a nechte vsáknout, občas promíchejte. Vývar přidávejte postupně, dokud se rýže neuvaří.

2. K rýži přimíchejte špenát a povařte do změknutí. Odstavte a vmíchejte parmezánem.

reklama

Komentáře

reklama