Můj čas na kafíčko

Rizoto s cuketou

Cuketa je jedním z nejzdravějších druhů ovoce (botanicky se právě tam řadí stejně jako třeba rajčata nebo lilek), neboť pomáhá k detoxikaci i k hubnutí. Navíc si ale rozumí jak s různými bylinkami (meduňka, oregano aj.), tak s kořením. Do hotového pokrmu můžete vmíchat trochu bazalkového pesta.

Ingredience: 4 porce

500 g uvařené jasmínové rýže
1 cuketa
hrst černých oliv
1 stroužek česneku
1 cibule
½ lžičky drceného kmínu
2 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce zakysané smetany
olej

Postup:

Cuketu nakrájejte na plátky, česnek nahrubo a cibuli najemno. V hluboké pánvi na oleji opečte nejdřív cibuli, potom přidejte česnek a nechte ho náležitě rozvonět. Přidejte nakrájenou cuketu a opečte ji.

Směs osolte, opepřete a vmíchejte nadrobno nakrájenou petrželku. Následně vmíchejte rýži. Přidejte zakysanou smetanu a olivy. Vše dobře promíchejte a podávejte.

Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden