Rizoto s houbami

Na výborném rizotu se žampiony a sušenými houbami si pochutnají všichni.

Suroviny na 4 porce - 250 g žampionů - 25 g sušených lesních hub - 2 lžíce olivového oleje - 1 kostka zeleninového bujónu - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 300 g rýže (hnědé) - 170 ml bílého vína - 20 g másla - 30 g strouhaného parmezánu - hladkolistá petrželka

Postup

1. Sušené houby zalijte litrem vroucí vody a nechte 20 minut stát. Slijte je a do výluhu rozdrobte kostku bujonu. Čerstvé houby pokrájejte.

2. Na oleji v hrnci osmahněte nasekanou cibuli a česnek. Vmíchejte čerstvé i slité sušené houby, osolte a opepřete, a restujte 8 minut. Vsypte rýži, promíchejte a přilijte víno. Počkejte, až se odpaří a vlijte 1/3 výluhu z hub. Až se odpaří, přilijte další a pokračujte tak asi 15 minut.

3. Do rizota vmíchejte máslo, sýr a petrželku.

reklama
reklama

Komentáře