Rizoto s klobáskou

Není snad všednější jídlo než rizoto. Vyšperkujte si ho pikantní klobásou, česnekem a feferonkami.

Suroviny na 4 porce - 300 g rýže parboiled - 200 g klobásy chorizo - 200 g cherry rajčat - 1 feferonka - 1 cibule - 2 lžíce olivového oleje - 2 stroužky česneku - 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek - sůl, pepř - 1 l zeleninového vývaru

Postup

1. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a opečte ji v hrnci na rozehřátém oleji. Až zesklovatí, přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a prolisované stroužky česneku. Promíchejte a společně opékejte asi 5 minut.

2. Přisypte propláchnutou rýži a přilijte tolik vývaru, aby byla všechna zrnka rýže ponořená. Vařte na mírném plameni pod pokličkou do změknutí rýže.

3. Podle potřeby dolévejte vývar. Krátce před dovařením rýže přidejte nakrájená cherry rajčata a nadrobno pokrájenou feferonku.

4. Hotové rizoto naservírujte na talíře a ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami.

reklama
reklama

Komentáře