Rizoto s kuřecími kousky

Pravé italské rizoto lze připravit na desítky způsobů. Vyzkoušejte ho s kuřecím masem, chřestem a parmezánem.

Suroviny na 4 porce - 200 g rýže arborio - 300 g kuřecích prsou - 60 g zeleného chřestu - 50 g parmezánu - 1 šalotka - 2 stroužky česneku - 500 ml kuřecího vývaru - 200 ml bílého suchého vína - 2 lžíce másla - sůl

Postup

1. Na másle dozlatova osmahněte pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rýži a zalijte bílým vínem. Vařte, dokud se víno nevypaří.

2. Přilijte třetinu vývaru a duste, dokud se tekutina nevyvaří. Tento proces opakujte ještě jednou.

3. K rýži přilijte zbytek vývaru a přidejte očištěný a nakrájený chřest. Vařte doměkka. Nakonec vmíchejte osmažená kuřecí prsa pokrájená na kousky.

4. Rizoto servírujte ozdobené parmezánem.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama