Rizoto s mořskými plody

Zpestřete si jídelníček výjimečným rizotem s krevetami, škeblemi, rajčaty a česnekem.

Příprava: 35 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 72 Kč

Suroviny na 4 porce

- 250 g rýže arborio

- 400 ml kuřecího vývaru

- 250 ml bílého vína

- 200 g mušlí

- 200 g škeblí

- 100 g sépií

- 100 g vyloupaných krevet

- 400 g rajčat

- 10 stroužků česneku

- 1 cibule

- 1 lžíce olivového oleje

- 1 lžíce másla

- sůl, pepř

Postup

1. Očistěte mořské plody, nakrájejte cibuli a rozmačkejte česnek.

2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte česnek s cibulí. Přidejte mořské plody a orestujte, pak vsypte rýži. Vmíchejte nakrájená rajčata a víno. Vařte, dokud se víno neodpaří, pak začněte postupně podlévat vývarem. Až rýže změkne, ochuťte solí, pepřem a přidejte lžíci másla.

Komentáře

reklama