Rizoto s pikantní klobásou

Suroviny:


  • 300 g rýže, 200 g choriza

  • 200 g cherry rajčat

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • čerstvé bylinky

  • 1 l vývaru

  • sůl a pepř


Postup:

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a prolisované stroužky česneku a vše společně opékáme asi 5 minut.

Přisypeme propláchnutou rýži a nalijeme tolik vývaru, aby byla všechna zrnka ponořená. Vaříme, dokud rýže není téměř měkká. Podle potřeby doléváme v průběhu vaření vývar a chvíli před dohotovením vmícháme rajčata.

TIP:

Hotové rizoto podáváme posypané parmazánem a bylinkami.

reklama
reklama

Komentáře