Rizoto s vepřovým masem

Milovníci rýže si mohou vychutnat vynikající rizoto s vepřovou kotletou. Až ho ochutnáte, tak budete mít v bříšku jako v pokojíčku.

Ingredience: 2 hrnky sypané rýže, 250 g vepřové pečeně (kotlety), sáček mražené zeleniny, 100 g sýru Eidam, 1 lžíce červené papriky, 1 ks cibule, 1 lžička soli, 1 lžička grilovacího koření, pepř, 1 lžíce oleje, voda, 1 lžíce másla

Postup:  Maso nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s grilovacím kořením, solí a pepřem. Cibuli nakrájejte a orestujte na oleji. Přidejte k ní maso, a až se zatáhne, přijde tam i lžíci oleje, sáček mražené zeleniny, červenou papriku a 100 ml vody.

Duste pod pokličkou 20 minut. Mezitím si připravte rýži. Na másle orestujte 2 hrnky propláchnuté rýže. Po 3 minutách přidejte 3 hrnky vody, osolte a chvíli povařte.

Rýži přikryjte pokličkou a strčte do trouby rozehřáté na 180 stupňů na 12 až 15 minut. Až bude rýže hotová, smíchejte ji s masem a posypejte ji sýrem. Rizoto můžete ozdobit bylinkami.

reklama
reklama