Rizoto z hnědé rýže

Hledáte inspiraci na chutnou, zdravou a lehkou večeři? Připravte si lahodné rizoto s orestovanou zeleninou.

Suroviny na 4 porce - 200 g hnědé rýže - 120 g lesních hub - 2 mrkve - 1 žlutá paprika - 40 g parmezánu - 1 cibule - 20 g másla - 200 ml zeleninového vývaru - olivový olej - čerstvé bylinky na ozdobu - sůl, pepř

Postup

1. Rýži propláchněte a uvařte v mírně osolené vodě na skus.

2. Na pánvi na rozehřátém oleji orestujte cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte mrkev a papriku, oboje nakrájené rovněž na kostičky, a očištěné houby pokrájené na plátky. Podlijte zeleninovým vývarem a duste do změknutí zeleniny.

3. Vmíchejte uvařenou rýži a máslo a podle chuti osolte a opepřete. Nakonec zasypte najemno nastrouhaným parmezánem a zlehka promíchejte.

4. Rizoto naservírujte na talíře, ozdobte bylinkami a podávejte.

reklama
reklama