Moje šťastná hvězda

Ročně přichází o miliony!

Smlouva s Novou prý zakazuje moderátorce účinkovat v televizní reklamě i jiné aktivity.

Po hlavní tváři zpravodajství LUCII BORHYOVÉ (43) by nepochybně skočila nejedna známá firma. Mají ale podle všeho smůlu, dostala totiž zákaz!


Možná je snad lepší ani nepřemýšlet nad tím, kolik si mohla moderátorka Lucie Borhyová (43) díky reklamě vydělat. Za těch dvaadvacet let, co je tváří televize Nova a jednou z hlavních hvězd večerního zpravodajství, by to byly nepochybně desítky milionů korun.


Jak ale sama nedávno poznamenala, zpravodajci nesmějí dělat televizní reklamu, tudíž má zkrátka smůlu. Na rozdíl od herců nebo zpěváků je Borhyová v tomto ohledu po pracovní stránce značně omezená. Zdaleka to ale není jediný zákaz, který ve smlouvě má. Jsou-li ale zvěsti o jejím měsíčním platu pravdivé, pak ji to asi zase tolik mrzet nemusí. 


Jeden zákaz za druhým 


Zatímco fanoušci vidí zpravidla jen to pozlátko kolem, práce hlavního moderátora skrývá celou řadu úskalí. Lucie Borhyová si prý například podle smlouvy nesmí ostříhat vlasy, výrazně změnit účes či barvu. Nemůže hrát v divadle, moderovat některé akce a omezení má, i co se týče jejího letitého kolegy a kamaráda Reye Korantenga (47)!


Společně nemohou vyrazit ani na dovolenou letadlem.

„Máme nějaké limity ve smlouvě, já jsem to nečetl úplně přesně, ale třeba nesmíme s Luckou letět jedním letadlem,“ potvrdil před časem moderátor s tím, že tato podmínka se táhne ještě z dob, kdy Nova začínala. Důvod je prostý, kdyby došlo k letecké nehodě, přišla by televize hned o dva moderátory najednou.

Před lety dostala Borhyová nabídku zahrát si v divadle Pavla Trávníčka (71), ale kvůli striktní smlouvě musela bohužel opět odmítnout. Zákazy se údajně týkají i moderování akci mimo televizi Nova.

„Někdy narazím,“ přiznala Borhyová s tím, že se kdysi otvírala jedna část dálnice, což je prý riskantní. Co kdyby druhý den hlásila, že se tam stala tragická dopravní nehoda? 

Vydělává hotový balík 

Přesné informace o tom, kolik tváře Novy vydělávají, samozřejmě nikdo nechce prozradit, kdysi ale přece jen něco málo uniklo. „Lucie Borhyová bere 180 000 korun měsíčně,“ uvedl jeden z jejích kolegů před časem.

Dodal také, že si moderátorka vymínila hned několik podmínek. Její výplata je tak bez nadsázky z říše snů, víc snad prý brala ve své době jenom oblíbená hlasatelka Eva Jurinová (†67).

Když se prý dařilo, přišla si na Nově i na dobrých 200 000 měsíčně. Fakt, že si moderátorka nemůže přivydělat nějakou tou televizní reklamou či představením, tak jistě ráda přejde. Kdo se může pochlubit, že mu měsíčně na účtu přistane šestimístná částka?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden