Moje šťastná hvězda

Rodina z něj má stále miliony!

Karel Gott se i po své smrti před třemi lety těší velké oblibě a vydělává pohádkové peníze.

Od smrti milovaného KARLA GOTTA (†80) uplynuly už tři roky. Mnohonásobný zlatý slavík však v srdcích svých fanoušků žije dál. To také znamená, že jeho jméno stále vydělává obrovské peníze!


Lidé Karla Gotta (†80) stále milují. Slova „nikdy nezapomeneme“ zde dostávají nový, reálný rozměr, nejde o žádné klišé. Na příjmech jeho rodiny je to znát.


Vždyť pouze tantiémy, tedy poplatky za hraní Gotttových písniček, případně za reprízy pořadů, kde se objevil, by v pohodě uživily menší vesničku. Mohou se pohybovat kolem 10 milionů za rok. A není to zdaleka všechno.


Manželka má do smrti vystaráno.

Srdce nehasnou lámala rekordy

O dalších 13 milionech za rok se hovoří v případě prodeje desek. Jen toto je pro Ivanu Gottovou (46) samozřejmě velmi slušný polštář. Je třeba si také uvědomit, že například s Vánocemi je jméno legendárního zpěváka spojeno téměř neodmyslitelně.

A nejen v České republice. Jeho písničky milují v Polsku, Německu, Rakousku a dalších zemích. Krátce před smrtí Gott nazpíval velmi dojemný song se svou dcerou Charlotte Ellou (16). Není se čemu divit, že píseň Srdce nehasnou následně lámala rekordy ve sledovanosti.

Kolik to nakonec hodilo?

Na internetu už má dnes píseň více než 74 milionů zhlédnutí, žádný český „kousek“ se takovým číslům nikdy ani nepřiblížil. Pro Mistra by byl tento úspěch jistě velmi potěšující.

Když si spočítáme, že v tuzemských podmínkách dělá jeden milion zhlédnutí zhruba tisíc dolarů, v přepočtu jsme tedy na částce blížící se dvěma milionům korun. Otázkou zde ale je, kdo vlastně výdělek dostane. Jestli rodina, nebo vydavatelství. Smlouva Karla Gotta je v tomto případě tajná.

Ještě zdaleka není všem dnům konec.

Další jmění se jen hrne

Další peníze, které Gott svým jménem vydělává, jsou ještě vyšší. Z pohledu příjmů se po jeho smrti staly dvě události naprosto zásadní. První je dokument Karel režisérky Olgy Špátové (38). V českých kinech ho navštívilo téměř 400 tisíc lidí, což znamená zisk bezmála 60 milionů korun.

Podle některých informací z toho Gottové připadlo 29 milionů. Práva na dokument pak ještě odkoupila jedna česká a jedna zahraniční streamovací firma, což zřejmě znamená další jednotky milionů. A pak je tu Gottova biografie Má cesta za štěstím, která vyšla k druhému výročí jeho úmrtí.

Nejprve vyšla v nákladu 30 tisíc kusů, to ale fanoušci vykoupili během několika málo dní, přestože kniha stála 1299 korun. Zde si mohla Gottová podle odhadů přijít na více než 10 milionů korun.

Za pouhé tři roky od smrti Karla Gotta si tak jeho manželka Ivana s rodinou přišly na velmi slušné peníze, o kterých se obyčejným smrtelníkům může jen zdát. A je jasné, že bude všechno ještě vesele pokračovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden