Můj čas na kafíčko

Rodinný přítel nás připravil skoro o všechno!

Z užitečného pomocníka se vyklubal bezohledný podvodník.

Život mě naučil, že i ty zdánlivě nejlepší přátelské vztahy mohou po letech získat podobu šokujícího překvapení.

Jestli něco dokáže lidi rozdělit, tak jsou to peníze. Pokud je tu možnost nějak k nim bezpracně přijít, rozbije to i kamarádství, které trvalo dlouhé léta.

Osudová chyba

S Vaškem jsme se oba dva, já i můj manžel Leoš, znali už ze základní školy. I v dospělosti u nás byl vždy vítaným hostem, ostatně stal se i naším svědkem na svatbě. On sám se neoženil, jen nějaký čas žil s jistou cizinkou, která mu pak utekla do zahraničí i s dítětem.

Vašek byl pro mě a pro Leoše něčím jako sourozencem. Věděli jsme o sobě navzájem spoustu věcí, vždy jsme byli ochotni si pomáhat. V době, kdy už nám na dveře začal klepat vyšší střední věk, rozhodl se můj manžel, že bude podnikat.

Využil k tomu peníze, které zdědil po zemřelém otci. Založili jsme malou obchodní firmu a měli jsme úspěchy. Naše životní úroveň se zvýšila. K podnikání jsme přizvali i Vaška, který se ukázal být jako užitečný pomocník. Měl přístup i na firemní účty. To se ale bohužel ukázalo být velkou chybou.

Přišli jsme i o byt!

Jednoho dne jsem po zadání platebního příkazu zjistila, že účet je skoro prázdný. Nechtěli jsme tomu s manželem věřit. Volali jsme i Vaškovi, ale ten byl nedostupný. Zůstali jsme v šoku, když jsme pak zjistili, že náš dlouholetý kamarád vybral všechny peníze a odjel do ciziny, zřejmě za matkou svého syna.

Nám to přineslo vážné problémy, protože jsme nemohli splácet závazky. Skončilo to bohužel exekucí, při které jsme dokonce přišli i o náš byt. Dluhy, které nám Vašek způsobil, splácíme dodnes.

V době, kdy jsme měli být finančně za vodou, jak se říká, jsme si museli najít běžnou práci a ani důchodové období nebude nijak jednoduché! Nejvíc nás ale bolí ta zrada od muže, který pro nás tolik znamenal a jemuž jsme tak dlouho věřili.

Martina (57), Plzeň

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden