Rodinný tvarohový moučník s ovocem

Dezert tvoří dvě lahodné vrstvy

Jsou recepty, které se v rodině předávají z generace na generaci. Takovým je i rodinný tvarohový moučník, který potěší vaše mlsné jazýčky.

Ingredience:

Těsto


  • 4 vejce

  • 2 lžíce mouky hladké

  • 2 lžíce mouky polohrubé

  • 4 lžíce moučkového cukru

  • 2 lžíce kakaa

  • špetka soli


Náplň

  • 500 g měkkého tvarohu

  • 1 vanilkový cukr

  • 5 lžic cukru

  • 300 ml smetany na šlehání

  • 1 lžička želatiny

  • směs lesního ovoce


Postup:

  • Ušleháme bílky se špetkou soli na hustý sníh. V jiné misce ušleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme obě mouky a sníh.

  • Nakonec přidáme kakao, promícháme a nalijeme do dobře vymazané formy nebo vyložené pečicím papírem. Pečeme pouhých 10, maximálně 12 minut při 170 °C.

  • V míse ušleháme tvaroh se smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem. Podle návodu si připravíme želatinu a vychládající ji přidáme do tvarohového krému a dobře promícháme. Ještě než hmota zatuhne, naneseme ji na mírně vychladlý korpus a dáme do chladničky alespoň na 2 hodiny.

  • Na závěr moučník posypeme nastrouhanou čokoládou a můžeme dozdobit třeba ovocem.

reklama
reklama