Rohlíková pizza

Pokud vám zbyly rohlíky, můžete je využít třeba jako základ pro pizzový korpus.

Příprava: 35 min

Náročnost: x

Cena: 60 Kč

Potřebujete:

1 vejce
200 ml mléka
5 starších rohlíků
1 stroužek česneku
1 hrst bylinek
olivový olej
sůl, pepř
šunku

žampiony
100 g tvrdého sýru
kečup

Rohlíky nakrájejte na kostičky. Smíchejte mléko s vejcem, solí a trochou pepře, směs nalijte na rohlíky a promíchejte. Pokud je těsto řídké, přisypejte trochu strouhanky.

Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a těsto na něj rozetřete. Vložte do trouby a pečte při 180 °C asi 10 minut, až bude těsto pevné.

Korpus pak potřete kečupem smíchaným s trochou oleje, prolisovaným stroužkem česneku a bylinkami. Povrch poklaďte kousky šunky, plátky žampionů a podobně podle toho, co máte po ruce, a nakonec zasypejte strouhaným sýrem. Nechte dopéct při 180 °C ještě 10–12 minut.

reklama
reklama

Komentáře