Roláda plněná mletým masem

Kdo si potrpí na mleté maso, ten prostě nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit.

Ingredience:

 800 g vepřového boku připraveného na roládu
 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
 1 stroužek česneku
 2 vejce
 150 g žampionů
 2 lžíce másla
 špetka tymiánu
 sůl
 pepř

Postup:

Žampiony nakrájejte na drobné kousky. Poduste je na másle se solí a pepřem, potom k nim přidejte vajíčka a umíchejte je do středně husta. Vaječnou houbovou směs nechte zchladnout a poté ji důkladně promíchejte s mletým masem spolu s tymiánem.

Roládu naplňte připravenou směsí a pečlivě ovažte kuchyňským provázkem. Na pánvi roládu krátce osmažte a poté zakrytou pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě přibližně hodinu. Následně maso odkryjte a dopečte, až bude mít hezky zlatavou krustičku.

Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 210 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden