Roláda s tmavou polevou a ovocem

Suroviny:  100 g čokolády na vaření  8 lžic krupicového cukru a polohrubé mouky  4 lžíce vody  6 vajec  1 lžička prášku do pečiva  1 lžíce mletých vlašských ořechů  200 g másla  150 g čokoládovo-ořechové pomazánky  1 lžíce kakaa  30 g másla  ovoce  ořechy na posypání

Postup: Z bílků vyšleháme sníh. Přidáme cukr, mouku, kypřící prášek, ořechy, vodu a žloutky. Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme na 180°C dozlatova. Ještě teplý korpus pomocí pečícího papíru zavineme do tvaru rolády a necháme vychladnout. Z másla vyšleháme pěnu a postupně do ní zašleháme kakao a čokoládovou pomazánku. Rozvineme vychladlý korpus a natřeme ho krémem Opět roládu zavineme. Zbylým krémem potřeme celou roládu. Necháme vychladit. Rozpustíme čokoládu na vaření s máslem a poté celou roládu polijeme. Nakonec posypeme nasekanými ořechy a ozdobíme ovocem..

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama