Můj čas na kafíčko

Role v lásce se po letech obrátily!

Jaké to je, když mezi nejlepší kamarádky vstoupí muž?

Nejprve jsem byla tou šťastnější já, pak jsem ale zažila šok.

Moje nejlepší kamarádka v době dospívání se jmenovala Romana. Znaly jsme se už dlouho, na základní škole jsme seděly ve stejné lavici. Ani poté, co jsem já šla studovat gymnázium a Romana zdravotnickou školu, jsme se nepřestaly vídat. Věděla jsme jedna o druhé téměř vše.

Muž, který nás rozdělil

S Lubošem jsem se seznámila během jedné návštěvy u Romany. Byl to kamarád kluka její sestry. Hned mi padl do oka a viděla jsem na něm, že ani já mu nejsem lhostejná. Vyměnili jsme si telefonní čísla a pak si domluvili i rande.

Myslela jsem si, že všechno bude v pohodě, o to víc mě pak šokovalo, když se mi Romana svěřila, že se do Luboše zamilovala. Neměla tušení, že on mezitím už „sbalil“ mě. Byla to zapeklitá situace. Do této doby jsme byly s kamarádkou vůči sobě naprosto upřímné.

Nyní jsem musela svůj nový vztah zatajit, což byla zásadní chyba. Romana samozřejmě brzy zjistila, jak se věci mají. Nejhorší bylo, když mě obvinila, že jsem Luboše svedla schválně, abych jí ublížila.

Nechtěla věřit tomu, že jiskra mezi mnou a jejím ideálem přeskočila už předtím, než se mi svěřila. Od té doby jsme už spolu nemluvily. Luboše jsem si vzala za manžela, na svatbě Romana samozřejmě chyběla.

Nečekané překvapení

Smířily jsme se až po mnoha letech, kdy jsem měla šťastnou rodinu a také Romana prožívala hezké manželství. Obě jsme měly po dvou dětech. Naše rodiny se začaly navštěvovat. Takhle to trvalo řadu let. Z Romany se znovu stala moje nejlepší kamarádka.

Nemilé překvapení přišlo tehdy, když mi Luboš řekl, že se chce rozvést. Jako důvod uvedl, že odchází za jinou ženou – a tou ženou byla Romana! Rovněž ona měla v úmyslu opustit svého muže.

Moje manželství se rozpadlo. Dnes žije Luboš s Romanou a já se s nimi už dávno nevídám. Chci věřit, že se mají opravdu rádi, ale občas bývalou kamarádku podezřívám, že mi to provedla jako pomstu!

Věra T. (49), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden