Můj čas na kafíčko

Role z protekce nemá zapotřebí!

Když si herečka začne románek s režisérem, hned je to voda na mlýn různým hnidopichům, kteří začnou mluvit o možných protekcích. Pokud ale následně prvního režiséra nahradí druhým, podobným spekulacím už nemá šanci se vyhnout.

Herečka a moderátorka Tereza Kostková (45) je dcerou slavného hereckého páru Petra Kostky (83) a Carmen Mayerové (77), už mnohokrát si tak ve své profesi musela vyslechnout slova o protekčním dítěti. A to i přesto, že si svou kariéru tvrdě vydřela.

Přítel Jakub Nvota (44) je pro Terezu velkou oporou.

Hned po škole nastoupila do oblastního divadla, kde prý často nehrála pro víc než dvě řady diváků. Od té doby si tak každého diváka, který si koupí vstupenku a usedne do hlediště, nesmírně váží.

Vzpomněla si na ni!

Snahu o to, zbavit se nálepky „protekční holčičky“, jí ale následně značně zkomplikoval její vztah s o osmnáct let starším Petrem Kracikem (63). Režisér, a dokonce ředitel pražského divadla, kde tou dobou účinkovala, kvůli ní ukončil sedmnáctiletý vztah s herečkou Veronikou Gajerovou (58), se kterou měl dvě děti.

Vztahový trojúhelník se hned stal soustem pro bulvár a Tereza byla za „kariéristku, která rozvrátila rodinu“. „Opustí i tebe! Vzpomeneš si na mě!“ vzkázala jí tehdy Gajerová, a jak předpověděla, tak se stalo.

Vztah s Kracikem vydržel Kostkové devět let, vzali se, narodil se syn Antonín (14) a přišel rozvod. A co čert nechtěl, za tři roky jí díky její práci do života vstoupil další režisér, který ji okouzlil. Se současným manželem Jakubem Nvotou (44) se seznámila opět v divadle.

Výhody? A jaké?

Je jasné, že pro divadelní režiséry bude mít slabost, ale odmítá tvrzení, jež se pochopitelně nabízí, že by jí z těchto známostí plynuly profesní výhody. Není prý pravda, že by díky manželovi režisérovi dostávala v divadle role, na které ukáže prstem.

„Většinou obsazuje šéf toho divadla režiséra i herce. Takže nás dalo dohromady skutečně jen to divadlo,“ dodává. Faktem je, že nyní patří k nejvytíženějším herečkám. Často je obsazována do nových filmů.

Hraje divadlo a je hlavní postavou seriálu Hvězdy nad hlavou. Do toho moderuje pořad v rádiu, a navíc se zase naplno rozbíhá už 11. ročník StarDance, kde je po boku Marka Ebena (63) už téměř inventářem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden