Moje šťastná hvězda

Roman Zach: Zápasí s nemocí mozku

Oblíbený seriálový herec ROMAN ZACH (45) přiznal, že mu život komplikuje nepříjemná choroba. Postrach jménem ADHD mu chvílemi dokonce znemožňuje pracovat. A co je nejhorší, jeho nemoc se nedá vyléčit.

Jeden z nejvyšších českých herců Roman Zach (45) se paradoxně proslavil rolemi lékařů, se kterými má bohužel vlastní bohaté zkušenosti. Od dětství totiž trpí poruchou pozornosti s hyperaktivitou, což je dědičný neurologický syndrom, který nelze nikdy definitivně vyléčit.

Musí rušit představení

Tato mozková porucha představuje pro nemocného největší nebezpečí, je-li vystaven fyzickému a psychickému vypětí zároveň.A to je situace, do které se každý herec minimálně čas od času dostává. Když Zach cítí, že se nemoc chystá zaútočit, rychle se stáhne do ústraní a podle vlastních slov napřed s diářem a telefonem zruší všechny závazky, které může, a vezme si pár dní volna. Chvílemi je to těžký boj a je jasné, že to sympatickému dlouhánovi značně komplikuje život.

Kolegům z něj tečou nervy

Ostatně své si užije i se svou nadstandardní výškou. Jeho 202 centimetrů vysoká postava je spolu s módním plnovousem sice zaručeným lákadlem pro dychtivé divačky, ale Zachovi i jeho kolegům přináší řadu komplikací.

Režiséři, kameramani i herci musí v jednom kuse řešit, jak vůbec dostat jeho postavu do záběru, zvlášť, když v něm má být s výrazně menším kolegou. Problémy vznikají i na divadle. Naposledy si stěžoval Roman Skamene (64), který má pouhých 160 cm, že musí při společných scénách se Zachem tak urputně zaklánět hlavu, až z toho má problémy s krční páteří. Zacha také trápí bolesti kolene, dokonce tolik, že jednou vyhledal léčitele. Ten ho ovšem zklamal hned v úvodu, když zavřel oči, cosi zamumlal a vypálil otázku: Levá noha, že? Problém byl ovšem v pravé.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden