Moje chvilka pohody

Románek se studentem mi otevřel oči

Věděla jsem, že mě manžel podvedl, tak jsem mu chtěla oplatit stejnou mincí. Flirt s mladíkem Karlem ale dopadl jinak, než jsem očekávala.

S manželem Pavlem jsme si už dlouhou dobu nerozuměli. Stále jsme se jen hádali a místo toho, abychom se to pokoušeli nějak řešit, raději jsme spolu nemluvili a měli tichou domácnost. Po několika měsících jsem se navíc dozvěděla, že mi byl krátce nevěrný se svou kolegyní.

Přímo jsem se ho na to zeptala a on to potvrdil. Velmi mě to ranilo, ale i popudilo. Řekla jsem si, že to mu jen tak nedaruju.

Pěkně jsem se vyfikla

Zhruba měsíc nato mi přišla pozvánka na třídní sraz mých bývalých žáků. Jsem totiž učitelka na gymnáziu. Okamžitě jsem potvrdila účast. „Kam se chystáš?“ zeptal se mě manžel v pátek večer, když mě viděl, jak se parádím v ložnici před zrcadlem.

Překvapilo mě, že se vůbec zajímá. „Na setkání se svými bývalými studenty,“ odvětila jsem. „Hmm,“ zabručel a odešel do obýváku sledovat televizi. Mrzelo mě, že mi třeba neřekl, jak mi to sluší. Ale i tak jsem si umínila, že si ten večer užiju.

Nečekaně mi vyznal lásku

„Paní učitelko, jsme moc rádi, že jste přišla,“ přivítali mě moji bývalí žáci. Náhle jsem se cítila skvěle. Jako bych najednou omládla aspoň o deset let. Jak večer postupoval, zábava se rozproudila.

„Moc vám to sluší,“ řekl džentlmensky Karel. „Mohl bych vás pozvat na skleničku?“ Zalichotilo mi to a pozvání jsem přijala. „Vypadáte pořád stejně. Vůbec jste se nezměnila,“ skládal mi dál komplimenty. Skoro celý večer jsme strávili spolu.

I přes věkový rozdíl jsme si báječně rozuměli. Nakonec se nabídl, že mě doprovodí domů. Když jsme se procházeli tmavými uličkami, vzal mě Karel za ruku. Nebránila jsem se. „Víte, že jsem do vás byl na střední zamilovaný?“ řekl náhle. Pak si mě přitáhl k sobě a dlouze mě políbil.

Připadala jsem si jako v ráji

Hned druhé ráno mi Karel poslal smsku. Děkoval mi za krásný večer a zval mě na večeři. Souhlasila jsem. Po výborné večeři a ještě lepší láhvi vína mě pozval k sobě domů. Celou noc jsme se milovali a ráno mi přinesl snídani do postele.

Připadala jsem si jako v nějakém snu a domů za protivným Pavlem se mi vůbec nechtělo. S Karlem jsme se začali vídat pravidelně. Občas mě sice hryzaly malé výčitky svědomí, ale ten pocit štěstí, který jsem zažívala byl silnější.

Mé místo je vedle manžela

Jednoho dne jsem přišla domů dříve. Z kuchyně se linula vůně mého oblíbeného jídla – pečeného kuřete. Stůl byl prostřený a uprostřed stálo šampaňské. „Hanko, poslední dny jsem o nás hodně přemýšlel.

Bral jsem tě jako samozřejmost a choval jsem se hrozně. Miluju tě a nechci o tebe přijít. Slibuji, že se budu více snažit.“ Ten večer byl nádherný. Po dlouhé době jsme se milovali. Tu noc jsem si uvědomila že i já Pavla stále miluju a nechci ho ztratit.

S Karlem jsem to ihned ukončila. Pochopil to. Jestli se o mé aférce manžel dozvěděl, nevím. Nikdy se o tom ani slovem nezmínil. Pravdou ale je, že se od té doby změnil. Je ke mně pozorný a hýčká si mě.

Hana L. (49), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden