Můj kousek štěstí

Romantické zimní výlety

Nechte se svést kouzlem magické noci plné lásky. Udělejte radost sobě i partnerovi

Rozmazlete se pobytem v pohádkovém hotelu s vířivkou a masáží, snídaní do postele, večeří při svíčkách a romantickou procházkou kouzelnou zimní krajinou.

Které v zimě nespí?

Pokud jste založeni romanticky a zároveň toužíte po pohybu na čerstvém vzduchu, pak bude jistě skvělou volbou středověký hrad v pohádkově bílém rouchu. Zvolte takový, který má i v zimě otevřeno, aby si přišla na své také vaše duše, a v podhradí si po prohlídce dopřejete něco dobrého.

Skvělým tipem je Karlštejn. V zimě sem nechodí mnoho lidí, můžete si památku užít v klidu. V podhradí je několik hospůdek se skvělou kuchyní. Výbornou volbou bude také Křivoklát, kde se můžete dokonce ubytovat a zažít noc na hradě. Pokud milujete tajemno, úžasným zážitkem bude apartmán u Magistra Kelleyho.

Milujete-li poklady a místa opředená pověstmi, zkuste hrad Lukov nedaleko Zlína nebo Loket na severozápadě Čech. Oblíbeným hradem zamilovaných je také Kost v malebné krajině a údolí Plakánek poblíž, které vybízí k procházkám ve dvou.

Ráj odpočinku

Nejen lázně, ale také mnohé hotely nabízejí pro zamilované nejen wellness a vířivku, ale také různé párové masáže či zajímavé ajurvédské víkendové balíčky. V lázních si můžete dopřát i procedury a posílit své zdraví.

Tady si odpočinou zejména páry, které se nechtějí honit za čerstvým vzduchem. Častým cílem v srdci naší země jsou lázně Poděbrady se svým lázeňským hotelem Libenský, který je propojený chodbou s hotelem Zimní lázně.

Skvostem tu je hotel Zámeček, kde najdete kromě restaurací, pokojů a procedur také známou kavárnu Modrý salonek. Ovšem největší zájem je o romantické pobyty v Karlových Varech.

Najdete tu celý svět saun, vířivek a masáží, ať si vyberete jakýkoli hotel. Večerní procházka promenádou bude třešničkou na valentýnském dortu. K oblíbeným cílům lázeňských pobytů patří i Luhačovice a Mariánské Lázně.

S hlavou v oblacích

Vypravit se na procházku zimní přírodou na vyhlídku s krásným okolím je také skvělá možnost, jak si užívat svátku lásky. Hitem posledních let jsou stezky v korunách stromů. Nejstarší najdete na Lipně.

Uvidíte z ní zasněženou Šumavu, a také Lipenskou přehradu. Bude-li zamrzlá, můžete se po ní klouzat celé kilometry z Lipna nad Vltavou až do Frymburku. Podobnou stezku si pořídili také v Krkonoších a na jižní Moravě, tou nejkrásnější je ovšem Valaška.

Naskytne se vám z ní nádherný pohled na Beskydy a procházku stezkou můžete spojit s prohlídkou Pusteven, které v tomto období vypadají jako výjev ze zimního království.

Zamilovaní rádi chodí i na rozhlednu Velká Deštná, která se stala nejkrásnější rozhlednou roku 2019. I v zimě se na ni dostanete pohodlně po červené Jiráskově cestě ze Šerlichu.

Kouzelné ledopády

Ledová krása jako z pohádky – to jsou zimní vodopády. Za nimi zamiřte přednostně do Krkonoš. Vychutnáte si ledovou krásu Vaňkovského vodopádu, zimu v Adršpachu anebo zamrzlé Mumlavské vodopády.

I v období kolem svátku zamilovaných sem míří desítky párů, oblíbeným cílem výletů je zejména Labský důl, ze Špindlerova Mlýna vás sem zavede modrá značka. Výjimečné a krásné jsou také Brtnické ledopády, které jsou největším zimním lákadlem Českého Švýcarska.

V tomto kraji najdete také kouzelnou Jeskyni víl, a to nedaleko Kyjova u Krásné Lípy. Ve skalním převisu s podzemními prostorami vykouzlí zima každý rok čarokrásnou ledovou výzdobu. Jsou to nejen rampouchy, ale celé záclony z ledu. Některé z nich připomínají trpaslíky.

Labužníci při svíčkách

Správná valentýnská večeře musí být ve dvou a při svíčkách. Vychutnejte si večer spojený s gastronomickým zážitkem ve skvělém prostředí a nejlépe s krásným výhledem.

Jeden z nejkrásnějších pohledů na Hradčany, Pražský hrad a Petřín vám nabídne restaurace ve věži Tančícího domu, kde na vás bude čekat tříchodová večeře s nádechem francouzské kuchyně. Skvělou volbou je i Žižkovská věž.

Pokud chcete klid a přírodu, zkuste zamířit do osobitého hotýlku Kristin Hrádek uprostřed Českého Švýcarska. Gurmánský zážitek zažijete třeba i v libereckém Grand Hotelu Imperial.

Připraví tu čtyřchodové menu sestavené ze staročeské kuchyně nebo ze světových kuchyní. V designovém pokoji zažijete nezapomenutelnou noc. Záleží jen na vás, zda budete spát v královské posteli, nebo třeba v pokoji ve stylu Hollywoodu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden