Moje šťastná hvězda

Rozbila Hana Maciuchová fungující rodinu?

Adamírův syn jí dokázal odpustit až po letech!

Ačkoli byl MAREK (54), syn JIŘÍHO ADAMÍRY (†67), tehdy ještě malý kluk, už dobře chápal, co se kolem něho děje...

Vzpomínky na bezstarostné dětství utrpěly v případě Marka krutou ránu, kterou nebyl ve svých jedenácti letech schopen pochopit, natožpak se s ní vyrovnat a ještě odpustit. Jeho otec, úspěšný herec a vyhlášený milovník žen Jiří Adamíra totiž jednoho dne své rodině oznámil, že odchází. Srdce ho táhlo do náruče o dvacet let mladší, talentované a překrásné Hany Maciuchové.

Dětství bez tatínka

Ačkoli se prý lásce ke své kolegyni bránil, nedokázal jí odolat a překážkou nebylo ani to, že kvůli ní musel opustit svou druhou manželku LJUBU BENEŠOVOU (90) a milovaného syna Marka. Benešová nesla rozchod se svým tehdejším manželem překvapivě statečně. „Trvalo to dlouho. Pomalu se náš vztah rozkližoval,“ vzpomínala herečka s tím, že Adamíra prý trpěl na ženy a ona nebyla člověk, který umí bouchnout do stolu a říct: „To nejde!“ Takže rozchod by dříve či později podle Benešové stejně přišel.

Čas rány zacelil

Dospívající Marek nesl odchod otce mnohem hůř. Haně až donedávna dával rozpad rodiny za vinu a tátovi prý nikdy neodpustil, že s ním nemohl strávit nejdůležitější roky svého života. Před třemi lety uběhlo přesně 20 let od smrti Adamíry. K příležitosti toho výročí o něm vyšla kniha. Na jejím křtu nemohl kromě herečky chybět pochopitelně ani Marek. Ne nadarmo se říká, že čas léčí.

Nebýt rakoviny, která Adamíru zabila, byli by spolu dozajista dodnes.

Rodinu by v žádném případě nerozvrátila

Rozum radil HANĚ MACIUCHOVÉ (70), aby se lásce dvakrát ženatého Jiřího bránila. I kdyby poslechla, jeho rodinu by nespasila!

Poznali se v době, kdy byl Jiří Adamíra ženatý a měl malého syna Marka. Jenže když láska, zvláště pak ta osudová, zavelí, není snad žádná překážka, kterou by nemohla překonat. „My jsem se s Jiřím nehledali. Potkali jsem se při práci, on byl ženatý a měl jedenáctiletého syna,“ popisuje Maciuchová začátky vztahu, který trval neuvěřitelných dvacet let. Od samého počátku jejich románku bylo herečce jasné, jak to bude vypadat. Že ona bude tou, která odvedla tátu od syna a milující ženy. I proto se vztahu s Adamírou dlouho zuby nehty bránila. „Já byla buchta z Moravy a neuměla jsem si představit, že bych rozvedla rodinu! Rok jsme se scházeli a rozcházeli, zásadně a několikrát,“ obhajovala se Maciuchová v minulosti s tím, že i přesto všechno spolu museli být. Dodnes si prý někdy říká, že člověk hledá lásku a ani neví, jak marná jeho snaha je. „A pak někoho potkáte a přes všechny problémy s ním jste,“ dodala.

Bála se mu uvěřit

Marek, který byl tehdy ještě dítě, nechápal, proč je otec opustil. Několik desítek let vinil ze svého zničeného dětství právě Maciuchovou, přitom to byla právě ona, kdo se bál do vztahu se starším a životem protřelejším mužem jít. Naopak Adamíra byl svou zálibou v krásných ženách pověstný, a aniž by na něho Maciuchová jakkoli naléhala, rozhodl se kvůli ní rozvést a být po zbytek svého života terčem synových výčitek. Útěchou mu snad mohlo být, že když už dal všanc vztah se synem, ten s Hanou mu vydržel po zbytek života.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden