Můj čas na kafíčko
Rozhodnutí, které mu zlomilo srdce
Rozhodnutí, které mu zlomilo srdce

Přišel o zcela zásadní finanční přísun a nejmilejší práci a zhroutil se mu svět. Letošní zrušení karlovarského festivalu byla pro herce Jiřího Bartošku (73) obrovská rána.

Festival pro něj znamenal opravdu hodně, a to nejen z hlediska zdroje příjmů, ale proto, že ho spoustu let připravoval skutečně rád.

Milionové ztráty

Ve hře je obrovský balík peněz. Rozpočet festivalu přijde pokaždé zhruba na 140 až 150 milionů korun. Stát na něj prý přispívá 30 miliony a pořadatelé dělali vše pro to, aby se festival letos uskutečnil. Kolik Bartoškovi jediný ročník filmového festivalu vynese?

Určitě pěkných pár milionů. Před časem se mluvilo o tom, že pořádající společnost Film Servis Festival Karlovy Vary, již vlastní právě Bartoška, si z festivalu odnesla čistý zisk ve výši sedmi milionů. Není tedy pochyb, že ho zrušení letošního ročníku
hodně zabolí. Pro prezidenta fi lmového festivalu Bartošku to tedy bude náročný rok.

Skoro se zdá, že zář této prestižní akce začíná pohasínat. Proslýchá se totiž, že zisk Bartoškovy společnosti poklesl už předtím za pouhý rok o osm milionů korun.

V minulých letech oblíbený festival přišel o dlouholetého generálního partnera ČEZ, který každoročně do rozpočtu přispíval částkou 15 milionů korun.

Táhnou ho Vary ke dnu? Kam utíká?

V posledních letech mu prý zisk klesl z 10 milionů na 2 miliony. Bartoškovi se velmi navýšily náklady. Letos asi bude herec rád, že bude díky státním dotacím alespoň na nule nebo v minimální ztrátě. Nakonec sám herec uznal, že peníze musí jít tentokrát stranou.

Bojí se nejen kvůli tomu, že by pořádání akce bylo nebezpečné, ale také, aby na něj lidé nezanevřeli. „Nic bych neměnil. Rozhodně jsme neudělali něco, čeho bych litoval,“ řekl Bartoška.

Ovšem všudypřítomný stres ze současné situace na něj doléhá, proto se svou ženou Andreou (67) čím dál častěji jezdí do letního sídla na Andělské Hoře nedaleko Varů. „Velký problém je, když lidé žijí v bytě 2+1, mají dvě děti a jsou tam všichni.

Najednou je to stresující. Na vesnici to ale bereme jinak,“ pochválil herec pobyt mimo Prahu. Jinak by se z toho totiž asi zbláznil.

Související články
Nedávno jsme vás informovali o tom, že společná hudební kariéra Evy Ševčíkové (53) a Václava Ševčíka (70) je u konce. Duo Eva a Vašek spolu přitom vystupovalo dlouhých 34 let. Nyní se ovšem ukázalo, že se rozešli nejenom pracovně, ale i jako manželé. Na konci července  se totiž rozvedli! Václav Ševčík v rozhovoru prozradil, co tomu […]
Můj kousek štěstí / 16.9.2024
Herečka ze seriálu Ulice podle mnoha lidí dráždí hada bosou nohou. Adéla Gondíková (50) se totiž v poslední době dost často naváží do manžela. Nedávno ho třeba nazvala pobudou a k fotce, kterou umístila na sociální sítě, umístila písničku „Průša je úchyl“. Jindy zase o Jiřím Langmajerovi (58) tvrdí, že je starý apod. Povídá se, […]
Zásnubní prstýnek nosí herečka Alice Bendová (50) ze seriálu Jedna rodina už skoro čtyři roky, ale k oltáři zatím nedošla. A svatba přitom měla být letos! Svatbu s mladším partnerem Michalem Topolem (38) plánovala Alice Bendová (50) na Kanárských ostrovech, kde vlastní apartmán. Měla se konat údajně loni v zimě, pak tento rok v létě. Nakonec ji ale zase odložila, […]
Moje šťastná hvězda / 16.9.2024
S rakovinou, která se jí vrátila, bojuje Anna Slováčková (28) jako lvice. Prognózy nejsou úplně růžové, přesto se nevzdává, což je podle mnohých jedna z cest k uzdravení. Zpěvačka navíc přiznala, že je zamilovaná. Jejím vyvoleným je baskytarista z její kapely Matěj Růžička. Dlouho se jen kamarádili, než zjistili, že k sobě cítí víc. „Chtěla bych stihnout svatbu,“ nechala […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz