Můj čas na kafíčko

Rozhodnutí zdržet se v cizině zachránilo Evu Pilarovou před téměř jistou smrtí!

Můj čas na kafíčko

„Někdy v sobě máte stres a smutek. Ale vyjdete na jeviště a to je všelék."

Vynikající zpěvačka Eva Pilarová (†80) musela kdysi bojovat s nepříznivou diagnózou a krutou nemocí. Nad smrtí ale nepřímo zvítězila už jednou, skoro 20 let předtím! Dostihla ji až začátkem roku 2020.

Pokud český národ miluje nějakou herečku nebo zpěvačku, přijme ji za svou tím, že se o ní vyjadřuje poněkud familiérně. Máme proto „Bohdalku“, „Janžurku“, „Zagorku“ - a také „Pilarku“. Jedna z opravdu velkých dam české populární hudby nás těšila svojí tvorbou přes půl století.

Zazpívala i Armstrongovi!

Lásku k hudbě, jak už to bývá, získala Eva díky svým rodičům. Byli milovníky opery a budoucí legenda s nimi na ni pravidelně chodila v Brně do divadla. Když šla studovat na JAMU, tak si zvolila jako obor právě operní zpěv. Srdce jí ale už tlouklo v úplně jiném rytmu.

Díky jednomu americkému filmu, který se jmenoval Zasněžená romance, získala obdiv a lásku ke swingu a jazzu. Tehdy se ještě jmenovala Eva Bojanovská. Příjmení, které ji proslavilo, má dodnes jako památku na

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden