Moje chvilka pohody

Rozhodujte se sami

Potřebu schválení svého chování mají lidé už od starověku. Ačkoli je toto chování pro nás přirozené, stále komplikuje náš život. Jak se přestat bát rozhodovat se sami za sebe?

Uvědomte si, proč například lidé zveřejňují příspěvky na sociálních sítích. Každý příspěvek je vlastně zaměřen na upoutání pozornosti a nemá žádnou praktickou hodnotu. Jde o touhu po souhlasu cizích lidí. Zkuste se od toho na chvíli odříznout. Budete tak schopni pochopit, co opravdu potřebujete a jak chcete žít svůj život.

Neporovnávejte se s ostatními

Občas se srovnávat s ostatními není nic špatného. Když to ale zaměstnává  vaši mysl, neustále, je to problém. Začnete ztrácet sami sebe. Všechny vaše šťastné chvíle už nejsou tak skvělé a vše, čeho jste dosáhli, je minimalizováno. Zaměřte se na věci, které máte rádi a věnujte se jim naplno.

Je totiž snadné začít se starat o to, co si o vás myslí ostatní, když nemáte nic lepšího na práci. Pokud jste ten, kdo vždy hledá souhlas, pravděpodobně vás láká dát na první místo názory ostatních. Vaši přátelé nebo rodina mohou být skvělí lidé, ale přesto neznají váš život tak dobře jako vy.

Přijměte odmítnutí

Jedním z důvodů, proč hledáte souhlas, je obava z odmítnutí. Víte, že abyste byli milováni a přijati, musíte vždy dodržovat určitá očekávání. Jakmile to přestanete dělat, jste připraveni o tuto lásku a nakonec se budete cítit nešťastně.

Nejlepší věc, kterou můžete udělat, je uvědomit si, že je nemožné potěšit každého. Nejprve začněte několika drobnostmi. Například odmítněte někam jít, pokud nechcete, a navrhněte jiné místo.

Věci jsou v našich myslích často mnohem děsivější než ve skutečnosti. To nejhorší, co si představujeme, se obvykle nikdy nestane. Je to takzvaný ochranný mechanismus, který všichni máme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden