Rozinková bábovka

Bábovka je tradičním českým moučníkem, který nesmí při nedělním obědu chybět na stole.

Suroviny

- 4 vejce - 150 g másla - 150 g krupicového cukru - 3 lžičky instantní kávy - ½ lžičky mleté skořice - ½ lžičky strouhané citronové kůry - špetka soli - 300 g polohrubé mouky - 1 sáček kypřicího prášku do pečiva - 200 ml polotučného mléka - 50 g rozinek - tuk a hrubá mouka na formu

Postup

1. Žloutky utřete s rozměklým máslem a krupicovým cukrem. Přidejte kávu, skořici, citronovou kůru a špetku soli. Vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

2. Do jiné mísy prosejte polohrubou mouku. Smíchejte s práškem do pečiva a pak pomalu přilujte mléko. Nakonec přidejte rozinky a zlehka vmíchejte bílkový sníh.

3. Těsto nalijte do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. V troubě vyhřáté na 170 °C pečte asi na 40 minut.

4. Hotovou bábovku můžete poprášit moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou nebo polít vanilkovým krémem.

reklama
reklama

Komentáře