Můj kousek štěstí

Rozkošně cholerický elegán se slavnými předky

Můj kousek štěstí

Sláva si ho našla až v závěru života, netrvala dlouho, ale přinesla mu dva České lvy.

Dědeček mu hrál divadlo jen jednou, on na to ale do smrti nezapomněl. Zatoužil se také stát slavným hercem. Stanout na jevišti zlaté kapličky pro něj bylo velkou satisfakcí.

Nepřehlédnutelný šarmantní elegán o sobě s oblibou říkal, že je kavárenský povaleč s vidlemi. I když ztvárnil stovky rolí, všem divákům se zapsal hlavně jako vznětlivý a neurotický otec Kraus z Pelíšků. Zlé jazyky o něm tvrdí dodnes, že si v této roli zahrál tak trochu sám sebe.

Jiří Kodet se narodil před druhou světovou sochaři Janu Kodetovi (†64) a herečce se slavnými předky Jiřině Steimarové (†91). Manželství bylo od počátku nevyrovnané, a nemohlo mít proto dlouhé trvání. Jiří Kodet (†67) se s rozpadem vztahu svých rodičů nikdy vnitřně nevyrovnal a postupně

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden