Moje chvilka pohody

Rozmazlujte své tělo koupelemi

Venku je nevlídno a vlezavo, a tak není divu, že je pro mnohé z nás nejpříjemnějším večerním programem právě horká koupel.

Poradíme vám, jak můžete zregenerovat tělo, potěšit ducha a načerpat nové síly.

Domácí lázně

Ideální doba na přípravu koupele je v podvečer, teplá koupel hezky prohřeje tělo a zklidní mysl. Při přípravě koupele dbejte na to, aby se teplota vody pohybovala v rozmezí 37 °C až 39 °C, rozhodně se vyvarujte příliš horkých koupelí.

Samotná koupel by měla trvat minimálně 20 minut, maximálně 30 minut. Lázeň si můžete zpříjemnit poslechem relaxační hudby, vonnými svíčkami či aromalampou. Éterické oleje mají příznivý vliv na fyzický stav i psychiku, například vůně grepu má antidepresivní účinky, eukalyptus zase uvolňuje dýchací cesty.

Koupel s mořskou solí

V teplé vodě rozpusťte půl kilogramu mořské soli. Sůl obsahuje minerální látky a stopové prvky, které pomohou tělu zbavit se škodlivin a navíc vám zpevní pokožku.

Medové opojení

Trpíte nespavostí nebo jste ve stresu? Vyzkoušejte koupel s medem. Ten obsahuje spoustu důležitých vitaminů a minerálů, navíc vyživuje pokožku. V teplé vodě rozpusťte tři lžíce medu, a pak už jen v klidu relaxujte.

Naložte se do čaje

Zelený čaj prospívá tělu nejen zevnitř, ale i zvenčí. Blahodárný vliv má zejména na pokožku, které dodá vlhkost a pružnost. Do horké vody vhoďte několik sáčků zeleného čaje a nechte vylouhovat. Poté se ponořte do vody a relaxujte.

Zjemňující lázeň

Pelyňková lázeň harmonizuje tělo i ducha. Je vhodná při chronických kožních onemocněních. Pokožku zjemní a dodá jí lesk. Odvar připravíte ze čtyř hrstí sušeného pelyňku. Ty vložte do dvou litrů studené vody.

Směs přiveďte na mírném ohni k varu a vařte 10 minut. Poté odstavte a nechte pod pokličkou louhovat do zchladnutí. Přeceďte a nalijte do teplé vody.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden