Moje chvilka pohody

Rozmazlujte tělo i mysl v horké voňavé koupeli

Venku mrzne až praští. Není proto nic příjemnějšího, než se naložit do vany s horkou vodou a několik minut jen tak relaxovat.

Napustit si vanu plnou horké vody a přilít do ní pěnu umí každý. Poradíme vám, jak svou soukromou koupel pozvednete ještě o úroveň výš, aby z ní mělo prospěch vaše tělo, mysl i zdraví. I když to tak nevypadá, čas koupele hraje důležitou roli. Ideální doba je v podvečer, kdy vám příjemně teplá voda prohřeje tělo a zklidní mysl. Na večer si pak už raději neplánujte návštěvu, žádný úklid, a pokud možno ani nepracujte. Prostě jen odpočívejte, třeba u televize nebo s knížkou v „ušáku“.

V klidu, s příjemnou hudbou

Do koupelny si v žádném případě neberte mobil. Když už se rozhodnete relaxovat, tak v plné „parádě“, bez jakýchkoli rušivých elementů. Lázeň si můžete zpříjemnit poslechem hudby, čtením knížky, vonnými svíčkami nebo aromalampou. Vyzkoušejte vůni levandule, která celkově zklidňuje a pomáhá i proti bolestem hlavy a při nespavosti, nebo slabou vůni citrusových plodů, která přispívá k uvolnění při stresu, vyčerpání a únavě.

Zameťte toxiny

Trápí vás pigmentové skvrny, celulitida nebo snad plísně mezi prsty na nohou? Přilijte do koupele jablečný ocet, stačí 100 ml. Obsahuje kyselinu jablečnou, která má silné antibakteriální, antimykotické a protivirové účinky. Zevně bojuje proti akné, zmírňuje viditelnost pigmentových skvrn, zbavuje pokožku odumřelých buněk, čistí ji a vyrovnává její pH. Ovšem pozor, pokud jablečný ocet chcete použít přímo na kůži, pak musí být vždy zředěný vodou, a to minimálně v poměru 1:1.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden