Moje šťastná hvězda

Rozprodávají její majetek

Od její smrti uběhlo už osm let. Jiřina Jirásková (†81) odkázala veškerý svůj majetek ženě, která se o ni až do poslední chvíle starala. Všechno dlouhá léta leželo ladem v jejím pražském bytě a v jihočeských Malenicích, kde rovněž žila.


Teď se ale hospodyně Jana Svítivá (65) rozhodla, že své dědictví prodá. Bohužel ne všechno zřejmě dopadlo tak, jak zamýšlela. Hereččiny poklady, které si chránila jako oko v hlavě, se totiž prodaly pořádně pod cenou.


Za obrazy jen půl milionu


Jirásková byla velkou sběratelkou umění, především obrazů. Pyšnila se takovými skvosty, jako jsou třeba díla Jana Zrzavého (†86), Jiřího Trnky (†57) nebo Luďka Marolda (†33).


Když přepisovala majetek právě na svou hospodyni, věřila, že ho jednou prodá za pořádný balík peněz. Leč nestalo se. V červnu prý paní Svítivá nabídla dvacítku děl do aukce, přišla si za ně ale údajně jen na pouhých 441 000 korun. A tak se vrhla na prodej nábytku.


Zbavila se i toho, co by nikdy nedala


Herečka si potrpěla na starožitné kousky a univerzální dědička jistě jen tiše doufá, že se ceny za něj vyšplhají trošku výše, než tomu bylo u výtvarných děl.


Nejvíce ale Jiřina Jirásková lpěla na portrétu své maminky Antonie (†97), který vždy visel naproti jejímu křeslu, kde ráda sedávala. I ten se měl dostat do aukce. Kdyby to herečka viděla, jistě by se v ní krve nedořezal.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden