Můj kousek štěstí

Roztomilý popleta v tralaláčku nás bavil

Můj kousek štěstí

Narodil se před sto lety. Šaškem byl odmalička, škola se stala jeho prvním jevištěm

Měl převzít rodinný podnik a stát se váženým podnikatelem, jeho ale lákal cirkus. Připomínal legendu němých grotesek – Harrolda Loyda. 

Komik, jemuž se podařilo vytvořit nesmrtelný typ natvrdlého človíčka, který se nejraději bavil o věcech, kterým nerozuměl. Rozesmíval obecenstvo nejen po republice, ale i za hranicemi.

Je tomu sto let, co se Felix Holzmann narodil na severu Čech v Teplicích. Vyrůstal však v Litoměřicích. Jeho školní výsledky byly ovšem slabé. Víc než učení ho lákalo divadlo, film, a dokonce i cirkus.

Fascinovala ho zejména vystoupení klaunů. Šaškem byl proto už odmalička a škola byla jeho prvním jevištěm. Jeho otec byl váženým podnikatelem, a tak očekával, že se syn půjde v jeho stopách a převezme rodinný podnik – velkoobchod a maloobchod s potravinami a pražírnu kávy.

Felix proto nastoupil v Ústí nad Labem na obchodní akademii. Současně se ale začal

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden