Moje šťastná hvězda

Rozvod a smrt jediné dcery

Patřila mezi nejkrásnější herečky u nás. Alena Vránová (91) ale měla krutý osud. Tolik bolesti prožila!

Legendární herečka to už jako malá neměla doma jednoduché, proto začala s herectvím. „Potřebovala jsem se za něco schovat,“ přiznala Alena Vránová (91). Život jí změnila Pyšná princezna, která ji proslavila.

A také znamenala rozvod s nadšeným komunistou Pavlem Kohoutem (95). Během natáčení pohádky se totiž bláznivě zamilovala do Vladimíra Ráže (†77). Kohout oběma dost zavařil, omluvil se jí až před několika lety.

Smrt milované dcery

S Rážem ale ke štěstí nepřišla, zřejmě ji opakovaně podváděl a vůbec si nevážil, koho má doma. Opustil ji, nakonec se rozvedli. Zatímco on se později oženil potřetí, Vránová už do toho nikdy nepraštila.

Z manželství jí ale alespoň zůstala dcera, jenže ani zde spokojenost netrvala dlouho. Markéta (†55) totiž propadla alkoholu a zemřela. Pro herečku to samozřejmě byla obrovská rána, ze které se dlouho vzpamatovávala.

S Rážem přivedla na svět dceru Markétu.

Tajná láska

Přestože k ní byl osud tak krutý, nezahořkla, znovu se postavila na nohy a dál žila a rozdávala radost. Asi si uvědomila, že má stále dobrý důvod žít – radost našla ve vnučce Tereze Nyass (43) a v jejích třech synech, tedy Vránové pravnucích.

Jeden z nich si dokonce zahrál v seriálu Krejzovi a zdědil herecké geny. Nicméně kdoví, jak by se život herečky a skvělé ženy odvíjel, kdyby kdysi kývla na naléhání Petra Kostky (85) a začali spolu chodit. Tenkrát však byli oba zadaní a ona ho odmítla.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden