Moje sladké tajemství

Rozvod přišel v nejtěžších okamžicích jejího života

Byla tak krásná, až se mužům v její blízkosti tajil dech. I proto je k neuvěření, že skvělou herečku Martu Vančurovou (73) opustil manžel ve chvíli, kdy bojovala s vážnou nemocí.

Stále půvabná Marta Vančurová (73) patří v našem showbyznysu k zářivým výjimkám. Její soukromý život nikdy neplnil stránky tisku, a my se tak mohli jen dohadovat, zda je vdaná, za koho a jak se jí vlastně daří.

Malíř nyní žije s mladinkou Olgou Špátovou.

Manžel odešel k mladší ženě

Pokud už ji opravdu postihlo nějaké trápení, na veřejnost pronikly jen střípky informací. Herečka, která nás okouzlila například v komedii Jáchyme, hoď ho do stroje nebo v dechberoucím dramatu Den pro mou lásku, se v soukromí potýkala s vážnou chorobou i rozpadem manželství, aniž by se se svými starostmi svěřovala fanouškům.

Když onemocněla rakovinou prsu, po víc než 20 letech ji a syna Honzu (43) opustil životní partner, známý kameraman Jan Malíř (73). Ten nyní žije s režisérkou Olgou Špátovou (38), se kterou si na prahu své sedmdesátky pořídil druhou rodinu.

Bolestné vzpomínky

V tu chvíli si Vančurová jistě myslela, že už ji nic horšího snad ani nemůže potkat. Přesto dál bojovala o své zdraví, aniž by o tom někomu řekla. Jen pár jejích nejbližších přátel a kolegů z divadla vědělo o tom, že právě prochází náročnou léčbou a velkou osobní krizí.

Divadlo se pro ni stalo terapií a milované herectví krásnou zábavou a koníčkem. Oporu hledala i v přírodě, která pro ni byla vždy tím nejkrásnějším chrámem na světě. Marta se uzdravila a na svůj tehdy tak bolestný rozvod dnes vzpomíná bez hořkosti v hlase.

Syn potřeboval oba rodiče

Jak ale sama říká, odpustit se dá, zapomenout však nikoli. A to proto, že se tehdy staly věci, které jí málem zlomily vaz. Vždyť její syn právě přicházel do puberty a potřeboval oba rodiče. Otec tu ale nejednou nebyl, a herečka tak zůstala na všechno úplně sama.

„Někdy jsem chtěla, aby někdo přišel a já na něj na chvíli mohla všechno naložit a odpočinout si,“ svěřila se Marta. Nikdo takový se ale zřejmě neobjevil, protože Vančurová už zůstala sama.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden