Můj kousek štěstí

Ruce bez poskvrnky

Pečujte o ruce denně, trpělivost se vám rozhodně vyplatí.

Pigmentové skvrny se mohou vytvořit kdykoli během života. Jednou z nejohroženějších částí těla jsou naše ruce.

To, jak rychle a v jakém množství se pigmentové skvrny objeví, závisí na tom, jak často vystavujete pokožku slunci už od dětství. Když už se pak ale jednou objeví, jen velmi těžko se jich zbavíte, i když velké zesvětlení možné je.

Chraňte je

Tvorbě pigmentových skvrn lze celkem účinně zabránit, a to zejména důkladnou ochranou před UV zářením. Používejte na ruce opalovací krém s ochranným slunečním faktorem opravdu vždy, když jdete ven, bez ohledu na to, zda slunce pálí, nebo se schovává za mraky.

Kromě krému můžete využít i další zbraně, jako jsou doplňky stravy s obsahem beta-karotenu a antioxidantů, tedy vitaminů E, C a A, a také s lykopenem.

Jak na zesvětlení

Na již vzniklé skvrny existují speciální bělicí séra a krémy, které zesvětlují tmavší místa na pokožce a umí i potlačit přirozenou tvorbu kožního barviva melaninu. I ty, které jsou určené na obličej, můžete bez obav použít na ruce.

Na viditelný výsledek si ale docela dlouho počkáte, minimálně několik měsíců pravidelného používání. Dobrým přírodním pomocníkem je také obyčejný citron, jehož čerstvé plátky si večer doma skvrny na rukou potírejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden