Rukolový salát s ředkvičkami

Jednoduchý, ale zapeklitě dobrý. Osvěžující salát z rukoly a ředkviček servírujte třeba jako zdravou přílohu.

Suroviny na 4 porce

- vanička rukoly (asi 200 g) - svazek ředkviček (asi 150 g) - 150 g dýně (máslová nebo Hokkaidó) - olivový olej - limetková šťáva - sůl, pepř

Postup

1. Dýni oloupejte (Hokkaidó stačí jen očistit) a dejte péct do trouby při 190 °C doměkka, asi 30 minut.

2. Rukolu omyjte, osušte a natrhejte do mísy. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky. Upečenou dýni nakrájejte na kostičky. Osolte, opepřete a všechny ingredience zlehka promíchejte.

3. Nakonec zakápněte olivovým olejem a limetkovou šťávou. Naservírujte na talíře a ihned podávejte.

reklama
reklama