Rumpsteak s medovou krustou

Chuť masa zvýrazněná chutí medu uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Potřebujete:

500 g rumpsteaku

Na marinádu:

5 lžic olivového oleje, 3 lžíce mletých ořechů, 50 g medu, kůru z 1 limetky, šťávu z ½ limetky, 2 lžíce kvalitní sojové omáčky (japonského typu), 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky, sůl, pepř

Postup


  1. Všechny suroviny na marinádu dejte do misky a důkladně promíchejte. Poté jí potřete maso a dejte je do chladničky na 2 hodiny marinovat.

  2. Marinované maso opékejte na rozpálené pánvi se silnějším dnem přibližně jeden a půl minuty z každé strany. Pokud je necháte opékat kratší dobu, budete mít steak krvavý, pokud delší, pak propečený.

  3. Steak podávejte s opečenými bramborami nebo zeleninovým salátem. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama