Moje šťastná hvězda

Ryba s hráškovým pyré

Oblíbené jídlo všech Britů budete mít hotové raz dva a ještě si na něm skvěle pochutnáte.


Suroviny:


300 g pangase nebo tresky


1 hrnek hladké mouky 


1 vejce 


100 ml perlivé vody 


čerstvě namletý pepř 


citron 


1 lžička cukru


1 lžička soli


100 g mraženého hrášku 


50 g balkánského sýru 


olej na smažení 


50 ml smetany ke šlehání


Postup:


Hladkou mouku smíchejte se solí, pepřem a cukrem. Přilijte minerální vodu a přidejte žloutek. Směs prošlehejte.


Filety si omyjte, osušte je a obalte v těstíčku. Nyní obalenou rybu zprudka osmažte a nakonec ji lehce pokapejte citronovou šťávou.


V mixéru si rozmixujte hrášek společně s balkánským sýrem a trochou pepře.


Pro jemnost přidejte také trochu smetany. Smaženou rybu podávejte s hráškovým dipem a hranolky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden