Ryba s křenem v rosolu

Suroviny na 4 porce:

4 lžíce majonézy

1 balíček želatiny v prášku

2 lžíce strouhaného křenu

400 g rybího filé (pangasius)

Na ozdobu:

petržel

kyselá okurka

sterilovaný hrášek nebo mrkev

sterilovaná červená paprika

Na nálev:

0,1 bílého vína

2 špetka sušeného tymiánu

1 lžička vinného octa

6 kuliček nového koření

1 l vody

2 bobkové listy

8 kuliček černého pepře

pepř, sůl

Postup:

Rybí filety omyjeme, osušíme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na kousky o hraně asi 3x3 cm. Křen očistíme, nastrouháme a vmícháme do majonézy. Podle chuti osolíme a opepříme. Sterilovanou zeleninu okapeme a nakrájíme na zdobení. Do osolené vody přidáme ocet, víno a ostatní koření.

Přivedeme k varu a po 10 minutách vložíme kousky filetů.   Oheň stáhneme a rybu velmi pomalu vaříme asi 8 minut. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybu vyjmeme a vývar scedíme. Podle návodu na obalu z vychladlého nálevu připravíme čirou želatinu.

Uvařené kousky filetů potřeme křenovou majonézou. Naskládáme do formiček, ozdobíme sterilovanou zeleninou a petrželkou. Přelijeme zchladlou želatinou a dáme do lednice ztuhnout. Podáváme s pečivem..

reklama
reklama