Moje šťastná hvězda

Rybí guláš s hlívou ústřičnou

Neobvyklý guláš sice chce trochu péče, ale je natolik chuťově zajímavý, že zaujme snad každého a fajnšmekry především. Zkuste si ho připravit.

Ingredience: 1,5 kg čerstvých filetů z kapra, 100 ml slunečnicového oleje, 500 g čerstvé hlívy ústřičné, 500 ml zeleninového vývaru, 3 cibule, 125 g škvařeného vepřového sádla, 100 g anglické slaniny, 100 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky sladké mleté papriky, 3 stroužky čerstvého česneku, 1 lžička čerstvé majoránky, ½ lžičky drceného kmínu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička čerstvé majoránky, 5 kuliček černého pepře, ½ lžičky kamenné soli

Postup: Z filetu odstraníme rybí šupiny, omyjeme ho, osušíme a pinzetou odstraníme kosti.
Do pánve přidáme sádlo, nakrájenou slaninu, cibuli nakrájíme najemno a společně orestujeme dozlatova. Ztlumíme plotýnku, přidáme mletou papriku a ještě ji restujeme s cibulkou. Přidáme rajčatový protlak, nastrouhaný česnek a mícháme, dokud se vše nepropojí.

Na másle mírně osmahneme nakrájenou hlívu a přidáme ji k rybě, přilijeme teplý vývar a gulášový základ. Nakonec přidáme mouku dobře rozmíchanou ve vodě, opatrně vše promícháváme, aby se ryba úplně nerozpadla, dosolíme, dopepříme, přidáme kmín a překrájené lístky čerstvé majoránky a máme hotovo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden