Rybí pečenáče

Máte ryb plný mrazák a nevíte co s nimi? Poradíme vám, jak je také můžete zpracovat, než na ně znovu dostanete chuť.

Budeme potřebovat: 

1 kg kapra (lipan, candát, štika, pstruh)

hladká mouka (lze smíchat s oblíbeným kořením)

2 vajíčka

strouhanka

sůl

olej na smažení

lák na 6–8 sklenic:

0,7 l octa

2,5 l vody

15 kuliček pepře

5 kuliček nového koření

5 bobkových listů

2 lžičky hořčičného semínka

2 lžičky cukru

7 lžiček soli

Postup: 

Ryby očistíme (kůži ponecháme), prosolíme a necháme 24 hodin v chladu odležet.Opláchneme, rozporcujeme na podkovy a obalíme a osmažíme jako řízek. Naskládáme do sklenic a zalijeme horkým lákem (měli bychom ho nechat 24 hodin odstát, přecedit ho a přivést těsně pod bod varu). Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při 90 °C asi 20 minut.

Extra tip:

Lze použít i zbylé smažené ryby, které nám zůstaly v ledničce.

reklama
reklama

Komentáře