Rybí řízečky

Suroviny na 4 porce:

2 cibule

3 vejce

125 ml bílého vína

125 ml smetany

250 g žampionů

2 lžičky solamylu

500 g rybího masa

strouhaný sýr

máslo, sůl

muškátový oříšek

olej, mletý pepř

Postup:

Žampiony očistíme a nakrájíme je na tenké plátky. Do mletého rybího masa přidáme nakrájenou cibuli a tři bílky. Směs promísíme, dochutíme a vytvarujeme karbanátky, které usmažíme na tuku dozlatova. Hotové placičky vyjmeme z tuku a ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme žampiony a dusíme doměkka.

V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme ho vínem a uvedeme do varu. Rozšleháme si smetanu se žloutky a solamylem, přilijeme k vínu, krátce povaříme, podle chuti opepříme a přidáme muškátový oříšek. Do zapékací misky naskládáme karbanátky, kolem navršíme žampiony, podlijeme vinnou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme dozlatova. Podáváme s majonézou.

reklama
reklama

Komentáře