Rybíz: Mezi čaji nemá žádnou konkurenci

Z listů rybízů míchaných s dalšími listy jahodníku, ostružiníku a maliníku si připravíme výborný čaj, který v létě pijeme studený. Plody rybízu si můžeme nasušit do zásoby, a do čajových směsí přidávat v zimě, kdy je nouze o čerstvé vitamíny a minerály.

Také si doma můžeme velmi snadno vyrobit báječný pečený čaj. V troubě rozpálené na dvě stě stupňů pečeme v kastrolu směs bobulového ovoce, jako jsou rybíz, maliny a ostružiny, hřebíčku, a skořice asi půl hodiny.

Můžeme přidat trochu rumu a cukru. Poté plníme horké do malých skleniček a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Když pak dáme do hrnečku dvě lžičky směsi a zalijeme horkou vodou, získáme zahřívací čaj vhodný pro chladné zimní období.

reklama
reklama

Komentáře