Rybízový koláč s drobenkou

Drobenkový koláč plný lahodného ovoce je klasika, kterou nikdy nikoho neurazíte. Připravit ho můžete pro rodinu i návštěvu.

Suroviny - 170 g polohrubé mouky - 150 g bílého jogurtu - 80 g pískového cukru - 80 ml slunečnicového oleje - 1 vejce - ½ balení prášku do pečiva - 400 g rybízu (černého i červeného) - máslo a hrubá mouka na plech

Na drobenku - 100 g hrubé mouky - 80 g pískového cukru - 80 g másla

Postup

1. Mouku prosejte do mísy a smíchejte s jogurtem, práškem do pečiva, pískovým cukrem, slunečnicovým olejem a vejcem. Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké, mírně tekuté těsto.

2. Vyšší plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a vlijte do něj těsto. Rovnoměrně ho posypte omytým a osušeným rybízem a drobenkou, kterou vytvoříte z hrubé mouky, cukru a rozměklého másla buď promnutím prsty, nebo vidličkou.

3. Koláč dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na zhruba 25 až 30 minut. Propečenost ověřte špejlí.

reklama
reklama

Komentáře