Rychlá krevetová polévka

Můžete ji zjemnit kokosovým mlékem

Uvařit krevetovou polévku není žádná věda. Postačí jen několik základních ingrediencí a za několik minut máme hotovo.

Ingredience:


  • 1 l kuřecího vývaru

  • 1 mladý pórek

  • 2 hlavičky středních žampionů

  • 3 stroužky česneku

  • 150 ml bílého vína

  • 200 g vyloupaných krevet

  • sůl

  • zelená petrželka na ozdobu


Postup:

  • Do kuřecího vývaru vlijeme víno a povaříme v nich na plátky nakrájené žampiony.
    Přidáme nakrájený pórek na kolečka, celer, prolisovaný česnek, osolíme a přivedeme do varu.

  • Pak přidáme vyloupané krevety. Mohou být i s ocásky. Můžeme použít čerstvé nebo klidně i mražené. Polévku krátce povaříme a před podáním dozdobíme petrželkou a dosolíme.

reklama
reklama

Komentáře