Rychlá vajíčka přímo z trouby

Stačí pár obyčejných ingrediencí a malé zapékací mističky a můžete vytvořit královskou snídani, která na vašeho partnera určitě zapůsobí. Ideální pokrm pro líné nedělní dopoledne.


Ingredience:


2 vejce


4 plátky šunky


3 malá rajčátka


60 g sýru brie


1 lžíce olivového oleje


máslo na vymazání pečicí mísy


2 lžíce smetany ke šlehání


10 lístků čerstvé bazalky


4 stroužky česneku


sůl, pepř


Postup:


Předehřejte troubu na 180 °C. Rajčátka si nakrájejte na silnější plátky, dejte je na plech, pokapejte olejem, posypejte lístky bazalky a přidejte nevyloupané, jemně zmáčknuté stroužky česneku. Pečte 10 minut.


Zapékací misku vymažte máslem, podél stěn rozložte plátky šunky a na dno vyskládejte kousky sýru Brie. Rozdělte vejce – žloutky dejte stranou a bílky vyšlehejte spolu se smetanou.


Osolte, opepřete a nalijte do misky. Rajčátka vyndejte z trouby, rozložte je do misky s vyšlehanými bílky se smetanou a nakonec vše ozdobte dvěma zbylými žloutky a pár lístky bazalky. Pečte 10–15 minut.

reklama
reklama

Komentáře