Stejný pokrm lze připravit i z krůtího nebo vepřového masa. Jako přílohu můžete zkusit i rýžové nudle, které stačí jednoduše zalít horkou vodou a jsou hotové.
Ingredience: 4 porce
● 600 g hovězího masa ● 1 zelená feferonka ● ½ červené papriky ● ½ žluté papriky ● 100 ml sójové omáčky ● olej ● 2 cm zázvoru
Postup:
Maso nakrájejte na nudličky a promíchejte se sójovou omáčkou. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a promíchejte. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na proužky. Feferonku nakrájejte na kolečka.
V pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte maso. Pak teplotu trochu stáhněte a vmíchejte papriky a feferonku. Vše opečte tak, aby zelenina zůstala křehká. Hotový pokrm podávejte s rýží.
Provoňte ho aromatickými bylinkami, jako je rozmarýn nebo tymián. Ingredience: 4 porce250 g kulatozrnné rýže200 g hub, nejlépe hříbků80 ml bílého vína100 g másla30 g šalotky70 g parmazánu6 lžic olivového olejesůlpepř Postup:Máslo nakrájejte na kostičky. Uvařte 1,2 l vody. ...
Provoňte ho aromatickými bylinkami, jako je rozmarýn nebo tymián. Ingredience: 4 porce250 g kulatozrnné rýže200 g hub, nejlépe hříbků80 ml bílého vína100 g másla30 g šalotky70 g parmazánu6 lžic olivového olejesůlpepř Postup:Máslo nakrájejte na kostičky. Uvařte 1,2 l vody. ...
Brambory si také můžete trochu předvařit ve slupce, stačí cca 10 minut, doba pečení se tak zkrátí. Potřebujete: ✿ 800 g brambor✿ 2 cibule✿ 150 g anglické slaniny✿ 100 g tvrdého sýra✿ 250 ml smetany✿ 4 vejce✿ sůl, pepř✿ olej 1. Brambory nakrájejte na plátky a v míse je ...
Brambory si také můžete trochu předvařit ve slupce, stačí cca 10 minut, doba pečení se tak zkrátí. Potřebujete: ✿ 800 g brambor✿ 2 cibule✿ 150 g anglické slaniny✿ 100 g tvrdého sýra✿ 250 ml smetany✿ 4 vejce✿ sůl, pepř✿ olej 1. Brambory nakrájejte na plátky a v míse je ...
Když zkombinujete italskou kuchyni s indickou, nemusí to být vůbec špatné. Přesvědčte se sami.Ingredience:150 g kuřecích jater1 lžíce kari koření½ lžíce majoránkysůl, pepř2 stroužky česneku200 ml smetany ke šleháníhrnek nastrouhaného tvrdého sýru 1 vajíčkočerstvá bazalka ...
Když zkombinujete italskou kuchyni s indickou, nemusí to být vůbec špatné. Přesvědčte se sami.Ingredience:150 g kuřecích jater1 lžíce kari koření½ lžíce majoránkysůl, pepř2 stroužky česneku200 ml smetany ke šleháníhrnek nastrouhaného tvrdého sýru 1 vajíčkočerstvá bazalka ...
Omrzela vás stará lampa a přemýšlíte o nové? A nehodila by se vám třeba na chalupu, když stínítku dáte nový nádech pomocí jutových provázků? Vyzkoušejte náš originální návod. Bude vás to stát pouhých pár korun a výsledkem jsme si téměř jisti. Někdy stačí jen málo, a staré ...
Omrzela vás stará lampa a přemýšlíte o nové? A nehodila by se vám třeba na chalupu, když stínítku dáte nový nádech pomocí jutových provázků? Vyzkoušejte náš originální návod. Bude vás to stát pouhých pár korun a výsledkem jsme si téměř jisti. Někdy stačí jen málo, a staré ...
Suroviny: 500 g hladké mouky 30 g krupicového cukru 3 žloutky 50 g másla 30 g čerstvého droždí 200 ml vlažného mléka kůra z jednoho citronu 4 lžíce rumu špetka soli marmeláda nebo povidla olej nebo sádlo na smažení moučkový cukr Postup: Do malé misky rozdrobte droždí, přidejte ...
Suroviny: 500 g hladké mouky 30 g krupicového cukru 3 žloutky 50 g másla 30 g čerstvého droždí 200 ml vlažného mléka kůra z jednoho citronu 4 lžíce rumu špetka soli marmeláda nebo povidla olej nebo sádlo na smažení moučkový cukr Postup: Do malé misky rozdrobte droždí, přidejte ...
Těstoviny se zeleninou chutnají a zasytí. Pokud se neobejdete bez masa, přidejte kousky pečeného kuřete, slaniny nebo klobásy. Potřebujete: ✿ 300 g těstovin✿ 1 brokolici✿ 1 cibuli✿ 2 stroužky česneku✿ sůl, pepř✿ 150 ml smetany✿ 1 lžící dijonské hořčice✿ 100 g tvrdého sýra✿ 1 ...
Těstoviny se zeleninou chutnají a zasytí. Pokud se neobejdete bez masa, přidejte kousky pečeného kuřete, slaniny nebo klobásy. Potřebujete: ✿ 300 g těstovin✿ 1 brokolici✿ 1 cibuli✿ 2 stroužky česneku✿ sůl, pepř✿ 150 ml smetany✿ 1 lžící dijonské hořčice✿ 100 g tvrdého sýra✿ 1 ...
Mimo sezonu chřestu můžete použít i nakládaný chřest. Ingredience: 4 porce250 ml rýže1 svazek zeleného chřestu1 cibule100 ml bílého vínaolivový olej80 g máslasůlpepřkmín2 hrnky kuřecího vývaru2 lžíce parmazánuhrst žampionů Postup:Z chřestu odkrojte spodní konce. V pánvi svařte ...
Mimo sezonu chřestu můžete použít i nakládaný chřest. Ingredience: 4 porce250 ml rýže1 svazek zeleného chřestu1 cibule100 ml bílého vínaolivový olej80 g máslasůlpepřkmín2 hrnky kuřecího vývaru2 lžíce parmazánuhrst žampionů Postup:Z chřestu odkrojte spodní konce. V pánvi svařte ...
Bramboračku dělá asi každý trochu jinak. Tahle je podle nás absolutně bez kompromisů. Suroviny 200 g cibule (asi 4 ks) 100 g mrkve 100 g celeru 100 g petržele (kořen) 400 g brambor 3 strouž
To, že některé osoby vidíme pouze my, neznamená, že neexistují. Na procházkách lesem se mi zjevoval přízrak staré ženy! ředloni jsme si s manželem Radimem půjčili chatu od známých, kteří odjeli dlouhodobě do zahraničí. Oba dva jsme měli přírodu moc rádi a tamní lesy přímo vybízely k několikahodinovým procházkám. Známí nebyli proti. Lesy hned za domem Souhlasili a my jsme jim na oplátku
Tyto malé chuťovky jsou nejlepší horké, s roztaveným sýrem, ale oceníte je, i když vychladnou. Ingredience 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 250 ml mléka sůl 140 g žampionů 1 lžíce oleje 1 vejce 140g šunky 85 g sýra 1 lžíce nasekaných bylinek 500 g listového těsta hrubá sůl na posypání Postup Troubu rozehřejte na 200 °C a plech vyložte
Blahodárný klid hlubokých lesů chodského pohraničí si bude od letošního jara možné vychutnat ve společnosti kreací šéfkuchaře Martina Šilinga, se skvělým drinkem v ruce a v designovém hotelovém zázemí
Fascinující svět optických klamů s více než 150 interaktivními a hlavně zábavnými exponáty. To vše si můžete užít v největším muzeu trikových iluzí v Praze. A věřte, že perfektní zábavu si tu užije opravdu každý bez rozdílu věku. Vydejte se za jedinečným zážitkem do nejzábavnějšího českého muzea. Pořídíte si fakt legrační fotky a videa. “Je
Jeho návrhy okouzlovaly slavné, bohaté a mocné napříč generacemi. Projektantská kariéra Wallace Neffa trvala dlouhá desetiletí, od dvacátých let minulého století až do roku 1982, kdy zemřel. Na své
Skupinka archeologů si zaujatě prohlíží desítky hliněných destiček. Ty se prý podařilo objevit u vesničky Glozelve střední Francii. Jenže odborníci si nejsou pravostí nálezu z roku 1924 vůbec jistí. D
Dostal rozkaz popravit svrženého krále Ludvíka XVI. Charles-Henri Sanson dříve působil v jeho službách, do takové akce se mu příliš nechce. Je však vrchním pařížským katem, nemá tedy příliš na vybrano
Po smrti manželových rodičů jsme se přestěhovali do jejich domu. Velmi rychle nám s Hynkem došlo, že v domě nejsme sami. Manžel zdědil po smrti svých rodičů dům. Stojí kousek od hlavní silnice. Tchán s tchyní si vždycky stěžovali na hluk z aut, ale my jsme na to z velkého města zvyklí. V domě mě znepokojovala úplně jiná věc. A sice hrobové ticho, které se čas od času dostavilo.
Blahodárný klid hlubokých lesů chodského pohraničí si bude od letošního jara možné vychutnat ve společnosti kreací šéfkuchaře Martina Šilinga, se skvělým drinkem v ruce a v designovém hotelovém zázemí
Příliš jemnosti v sobě neskrývá, ale je schopná, rázná a s modrýma očima a světlými vlasy představuje Margarete Bodenová (1893–1967) pro budoucí nacistickou bestii Heinricha Himmlera vysněný ideál.
Hadi mají schopnost, jakou se nemůže chlubit žádné jiné zvíře na naší planetě. Díky speciálně uzpůsobeným čelistem dokážou pozřít kořist mnohokrát mohutnější než oni sami. Čas od času přicházejí ze
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.