Rychlý a lahodný koláček z křehkého listového těsta

Vyzkoušejte klasický závin trochu jinak – jablka a těsto zůstávají, ale přidejte marcipán.


Ingredience:


1 balení listového těsta


250 g bílého marcipánu


3 jablka


šťáva z citronu


1 lžička cukru moučka


Postup:


Předehřejte troubu na 200 °C. Rozviňte těsto na pečicí formu, posypejte nahrubo nastrouhaným marcipánem a nechte volné 2,5 cm podél okrajů po stranách.


Polovinu jablka nakrájejte na tenké plátky. Zbytek, který již nešlo řezat, umístěte do rohu těsta na marcipán. Potom přikládejte další plátky a lehce je vždy přimáčkněte do těsta. Stejně pokračujte se zbývajícími polovinami jablek do kruhu.


Na závěr je poprašte moučkovým cukrem. Celý koláč nyní přesuňte do trouby a pečte asi 30 minut, nebo dokud nebude těsto zlaté a jablka měkká. Po vytažení ho nechte vychladnout a můžete podávat.



Tip redakce


Koláč podávejte s čerstvou kávou nebo čajem.

reklama
reklama

Komentáře